Üdvözlök mindenkit! Gyermekkorom óta érdekelnek a rejtélyes dolgok, a természetfeletti jelenségek, a paranormális témák. Ide csak az kerül fel AMIKNEK ÉN JÁRTAM UTÁNA. Legalábbis megpróbáltam a legjobban. Akár személyesen eljutni a helyszínre, akár levelezéseken keresztül több információhoz jutni az esetekről.

2012. február 15., szerda

Kísértet a Dornyai Béla turistaházban?

A története:
A helyszín Nógrád megye, Eresztvény. 1935. október 20-án avatták fel a Salgó-Menedékházat.
Egyébként az erdő egy részében található ez a ház, ahová aszfaltos autóút vezet.
1965-ben a "kiváló honismertető tudós" Dr. Darnay-Dornyay Béla nevét vette fel."A Salgó-Menedékházban összesen 50 darab jól felszerelt ágy várja a turistákat. Magyaros bútorzata és népies kézimunkái, domborművei, képei stb. pedig szinte páratlanná teszik az egész országban." Egyike azon kevés tárgyi emlékeinknek, amelyek több történelmi korban is jelképpé váltak.
Tulajdonosa némi állagmegóvásról gondoskodott, valószínűleg nem tud forrást szerezni a felújítására.Régen ez egy jól működő panzió és étterem volt. A második világháború ideje alatt természetesen szállásoltak el itt menekülteket és katonákat. Nem tudom, hogy haltak-e meg itt sebesültek, de nem lennék meglepve. Lehet még akkoriban kisebbfajta kórházként is működött, ahol szállást és gyógyítást kaptak a sérült katonák.


A rejtély:
Három történetet ismerek a hellyel kapcsolatban. Osztálytárs, ismerős és egy volt tanárom mondta.
- Néha lánccsörgést lehet hallani a házból.
- Fiatalok arra mentek autóval. Az egyiküket "hívta a természet" xD Kiszállt az autóból a bokrok közé. A barátai gondolták jól megviccelik és mennek egy kört, majd visszajönnek érte. 10 perc múlva ismét visszajöttek a barátjukért, aki falfehér arccal szállt vissza a kocsiba. Elmondta, hogy egy vörös szempár figyelt rá a házból és folyamatosan követte őt akármerre mozgott.
- Egy motoros járt arra felé. Megállt pihenni. Észrevette, hogy a motor hátulja megnehezedik, tehát súly került rá. Belenézett a visszapillantó tükörbe és egy férfit látott. Éppen hátranézett és közben mondta, hogy szálljon már le a motorjáról, de mire hátranézett a férfi eltűnt. Sehol sem látta maga körül.

A háznál:
2009.05.09.-ben történt. Nem az miatt voltam a háznál, hogy szellemeket keresgéljek. Nem is tudtam a létezéséről. Pár osztálytárssal mentünk oda két autóval, hogy ott sátorozzunk szemben a házzal, mert ott egy széles mező található. Csináltunk finom gulyáslevest, ekkor hallottam a történeteket és végül leszállt az este. Beakartam menni a házba, de senki sem mert velem tartani. Beültünk barátom autójába. Szemben volt a házzal, de annyira kényelmetlenül éreztük magunkat mikor ránéztünk, hogy inkább megfordultunk a kocsival a mező irányába. Én beakartam menni minden áron. Végül egy haverom mondta, hogy bejön velem. Odamentünk a bejárathoz, de akkor visszavonta a dolgot. Egyedül nem mertem én sem bemenni. Egyszerűen túl félelmetesnek nézett ki a hely és csak mobillal tudtam volna világítani. Fogtam a fényképezőmet és bedugtam a kezem a bejáraton. Csináltam pár képet hátha lesz rajtuk valami... hajnalban ismét megkörnyékeztem a házat. Már sokkal világosabb volt és így már haverom is velem tartott. A ház két emeletes és érdekes módon ott akárhogy nyomtam a fényképező gombját nem kapcsolódott be azon az emeleten. Lent csináltam pár képet, egyiken látható egy Orb.

Állítólag ez a szellemek jelenléte vagy energiája. Sokkal tömörebb, mint egy porszem. De a szkeptikusok azt állítják, hogy ez csak porszem. Érdekes módon ha por, akkor miért nincs a többi képen egy szem sem? Mikor kimentünk a házból, azon nyomban bekapcsolódott a gép. Nem értettem a problémát. Körbejártuk a házat, a pincébe nem mertem lemenni, mert az is van. Az egyik résznél tartottunk, amikor egy nagy dörrenést hallottunk a második emeletről. Haverom nem a legszebb szavakkal megjegyezte, hogy menjünk el innen. Úgyhogy vissza is mentünk a többiekhez.







Sajnos azóta nem jutottam el a házhoz. Remélem egyszer még sikerül, mert nincs messze. De nincs gépjárművem és nem tudok oda eljutni egyedül. Akkor tuti, hogy éjjel bemennék és kitudja, hátha történik valami...

11 megjegyzés:

  1. Érdekes. Én ott éltem, és még emléxem az üzemelő Dornyaira. Most valóban lehet kisértet tanya. Az elmúlt évtizedek emlékei kisérthetnek ott.

    VálaszTörlés
  2. Mi tegnap jártunk ott fotózáson,és elég kényelmetlenül éreztem magam,pedig csak kint voltunk.

    VálaszTörlés
  3. Mi tegnap jártunk ott fotózáson,és elég kényelmetlenül éreztem magam,pedig csak kint voltunk.

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, nem egy bizalomgerjesztő hely :D

    VálaszTörlés
  5. 2-3 éve kis videót csináltam az épületről.A pincerész volt kicsit félelmes.Az összekötő szűk folyosórész ,itt ott felásott padló,no meg a hátsó pincefeljáró volt kicsit "egzotikus" megspékelve mindehol omladozó falakkal.A többi helyiség lerobbant állapota miatt volt lehangoló látvány.1962 körül ott táboroztunk egy hétig a felette lévő dombon.Éjjeli őrség is volt de semmi incidesre nem emlékszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok azóta hogy néz ki, bár biztosan nem javult az állapota. Ha gondolod-gondolja és ha van a felvételről egy link, akkor ide lehet kommentelni.

      Törlés
  6. Azok a fehérgömbök a fotón tényleg csak porszemek a lencsén,vagy a levegőben,vagy pára és egy "vizcsepp" villanása a vakutól...Pár fotómon voltak ilyenek,aztán elkezdtem kisérletezni,pedig már örültem,hogy energiákat fotóztam...de neeem.Ezek nem energiák,se nem szellemek.

    Ettől független nincs valami jó energiája jelenleg az épületnek...
    Mitől is lenne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, ehez én is értek és tényleg lehet az a megoldása a dolognak. Annak idején csak azért furcsállottam, mert tucatnyi fotót készítettem, és poros az épület, csak azon az egy fotón volt az a "por", az összes többin nem, pedig hát nem ezt várnám egy ilyen helynél. :)

      Törlés
  7. Szia ! Én itt lakom tőle nem messze Somoskőujfaluban , sokat járok ki , és nekem is feltünt , hogy ez nem egy hétköznapi romos ház ! Én szivesen veled tartanák egy éjjeli túrára a Dornyaihoz ! Várom válaszod : Erika

    VálaszTörlés
  8. Szia erika majd mi megyunk ki ha gondolod velunk tarthatsz!! :)

    VálaszTörlés