Üdvözlök mindenkit! Gyermekkorom óta érdekelnek a rejtélyes dolgok, a természetfeletti jelenségek, a paranormális témák. Ide csak az kerül fel AMIKNEK ÉN JÁRTAM UTÁNA. Legalábbis megpróbáltam a legjobban. Akár személyesen eljutni a helyszínre, akár levelezéseken keresztül több információhoz jutni az esetekről.

2014. június 6., péntek

Könyvtári kutatás

Ha jól emlékszem még év elején ismerkedtem meg P.I.-al, aki egy nagyszerű UFO-s oldalt ír és merő véletlenségből találtam rá a net böngészése közben. Felvettem vele a kapcsolatot és végre egy nem elfogult emberrel sikerült megismerkednem a témával kapcsolatban. Számtalan lapban publikált már, komoly könyvtári kutatásokat is végett pár éve, így felvetettük a lehetőséget, hogy egyszer majd együtt elmegyünk az egyik könyvtárba, hátha találunk érdekességeket. Aztán eléggé jóban lettünk egymással, és végül márciusban jött létre a személyes találkozó egy könyvtári iratok keresgélésével és Ufókongresszussal egybekötve.

Hajtott a kíváncsiság és hogy "ihletet" kapjak a cikkeimhez, amit néha sikerül megjelentetni ufós-és hasonló témájú lapokban. P.I. korábban már rengeteg tudományos, érdekes hírt és feljegyzést talált kutakodás közben, amik bele eshetnek az UFO témakörbe, Hold anomáliákba, különböző égi tüneményekbe. Engem a magyarok mítoszai és folklórjai érdekeltek főként, amik érinthetik a paleoasztronautika témakört vagy pedig az UFO jelenség interdimenzionális hipotézis magyarázatát.

Aki nem ismerné ezt a paleo-kontakt témakört annak itt egy hivatkozás: - LINK- és itt van még egy angolul, jó hosszan: -LINK- .Az elmélet nincs elfogadva tudományos körökben, de bőven akadnak támogatói. Én sem értek egyet mindennel benne, de van, aminek úgy gondolom igenis van alapja.
Az interdimenzionális hipotézishez is itt egy angol nyelvű hivatkozás: - LINK - .

Végül Budapesten az Országos Széchényi Könyvtárat választottuk a keresgéléshez. Esős nap volt, amikor is elmentünk a könyvtárba. Az épület nagyon szép - főként esti kivilágítással - és rögtön csináltattunk is belépőt. 


Lepakoltuk a cuccainkat a ruhatárba és nekiláttunk a keresgélésnek.  Sikerült jó pár könyvet átnéztem, nagyon régieket és találtam is hasznos dolgokat, amiket vagy kijegyzeteltem vagy pedig lefénymásoltattuk. A legérdekesebb az volt, amikor mikro-makrofilmeken nézegettük vissza a régi újságokat és cikkeket. Sajnos a könyvtár épületében NEM lehet semmiről sem fotót készíteni...

Most pedig leírom mikre is találtam rá. Aki átnézte az előbb leírt linkeket és hivatkozásokat, az érteni fogja miért is érdekes a téma szempontjából.

- 40 (!) magyar vízözön monda létezik. Ebből csak kettőt találtam meg a kutatási idő alatt

- A Plejádok ugye sok nép ősi mítoszában felbukkan és istenekhez is kötötték. Magyaroknál a következő:
"A Fiastyúk, más nevén Csirkéstyúk, Kotlós, Hetevény, Hets, Fiascsillag. Számtalan eredetmagyarázó mondák szólnak róla. Égi lakók is laknak ott, az égben. Olykor egy egy asszony áldozatot is mutatott be nékik, a mezőn, a csillagok alatt."

-Több helyen is vannak kultúrhéroszok, Istenségek, akik elhozzák a tudást.
"A Göncöl táltos palotája egy magas hegy tetején állott, ahonnét jól láthatta a csillagokat. Igen nagy tudákos és szent életű volt ő. Ő találta fel a kocsit, minden dologról tudott, beszélt az állatokkal...értette a vizek, szelek tűz nyelvét és a csillagok jelentését. Amikor a Földön járt, mindig eltársalkodott az emberekkel. Sok csodát tett, ha akarta szekerével a levegőbe hajtott, jámborságáért azzal jutalmazta meg az Isten, hogy halála után szekerével együtt az égbe szállt. A Csallóköziek híjják az Isten útján, hadak útján, tündérek útján. Göncöl táltos visszajár az emberek közé és minden éjjel beutazza a csillagokat. Van amikor szekerével leereszkedik a Földre és bejárja a Csalló folyó övezte Tündérkertet." N. László Endre gyűjteménye.


- Nagyon érdekes a tündérekről szóló leírások. Mindenki vonatkoztasson el a gyerekmeséktől, azoknak semmi közük az "eredeti" tündérekhez. Egyes momentumok megegyeznek napjaink UFO észleléseivel, lényeivel és elrablásaival. Talán ugyanaz a lénycsoport volt, csak más korszak miatt másként nevezte el őket az ember.
"A Csallóköz és Tündérkert korábban "tündérek" lakhelye volt. Égi hintón és szeleken repülnek, a csecsemőket kicserélik. Megjelenési helyük elhagyatott területeken, tópartokon, ösvényen. A gyanútlan embert megbénítják, "elveszti az eszét", elragadják az embereket a világukba. A tündér valójában egy démon, aki bármilyen alakot - akár emberit - is felvehet. A tündérekkel rendszeres lélekutazással tartanak fenn kapcsolatot az emberek.
Csallóköz tája akkoriban még oly gyönyörű volt, hogy Aranykertnek neveztetett, sok tündér lakta akkoron...ruhájuk tündöklött a holdfényben. Ezen tündérországba csak ritkán juthat el halandó, tündérek kegyeltjének, választottjának kell lenni. A tündérek néha megjelentek a halandók között és jótékony szándékkal avatkoztak bele az emberi ügyekbe.
A tündér szokásos megjelenési helyei az elhagyatott ösvény, patak, tó, keresztút"

- Lidércekről és fényjelenségekről is találtam érdekességeket, egy részük lehet ufó jelenség, ám egy részük alvási paralízis: 
 "Apró emberek alakjában megjelenő segítő vagy ártó lény is lehet. Éjjel fényjelenség alakjában repül az égen. Megjelenhet férfi vagy nő alakjában is. Éjjel gyakran jelenik meg alvó embereknél is. Az élménytörténetek vagy memoratok kapcsolatos egyéni élményeket mondanak el: az egyén bizonyos helyzetekben, felfokozott lelkiállapotban bizonyos jelenségeket, megjelenéseket velük való találkozásokat élt át - amik természetfeletti élmények. Ott van még a csík megyei gyertyástündér."

Ennyi lenne lerövidítve amit megtaláltam. A tündéresekhez még ezt ajánlom elolvasásra összehasonlításként: -LINK-
 Igaz, egész nap ott voltunk kora estig, de hihetetlenül idő igényes a keresgélés, sokszor akár 1 órát is kell várni, míg kiadnak nekünk egy könyvet, ha az éppen nem vehető le csak úgy a polcról. Szóval ha valaki komolyan akar keresgélni, annak több napra lesz szüksége, hogy valami komolyabb eredményt érjen el, ha nem több hétre is akár. Ott van még a szerencse is: hosszú ideig nem találsz semmit, majd pedig végre igen, és ez ösztönöz tovább a keresgélésben, de az is lehet, hogy pont egymás után találod meg a neked kellő anyagokat, írásokat.

Akit a téma érdekel annak ajánlom átnézni, hogyan is kapta meg Attila a kardját, a tatárlakai leletet és vajon mit tartogathat még a többi vízözön monda amit nem találtam meg? Ha több napra sikerült volna elmennem, akkor biztos még sok más érdekességet találtam volna, de most ennyi fért bele! A nyárra be van még iktatva 1-2 látogatás, csak a pénztől függ, hogy megvalósul-e avagy sem.

Végül utólag P.I. elküldte nekem - amit szintén ebben a könyvtárban leltünk meg - a Képes Kurír című lap 1947-es, július.24.-i számának másolatát, amelyben szó van a repülő csészealjakról és amelynek szövegét ITT NÁLA elolvashatjátok. Ez azért elég nagy szó, hogy két héttel a Roswell incidens után már beszámol a jelenségről a magyar sajtó, pedig ez jópár évvel később kezdett csak komolyabban "bejutni" az országba, mint ahogy megannyi más hír is rengeteget késett akkoriban. Terveink között szerepel, hogy minden korabeli sajtóanyag másolatát beszerezzük majd eme témában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése