Üdvözlök mindenkit! Gyermekkorom óta érdekelnek a rejtélyes dolgok, a természetfeletti jelenségek, a paranormális témák. Ide csak az kerül fel AMIKNEK ÉN JÁRTAM UTÁNA. Legalábbis megpróbáltam a legjobban. Akár személyesen eljutni a helyszínre, akár levelezéseken keresztül több információhoz jutni az esetekről.

2014. január 2., csütörtök

"UFO" észlelés a Nagyecsedi Tanyán vagy a Hold? + fotó

Egy lány ismerősöm készített egy igen érdekes fotót még előző év végén.
Sajna nem tudtam elmenni hozzá, mert messze lakik, de úgy gondolom amúgy is fölösleges lett volna, mert mindent elmondott, a jelenség meg aligha fog megismétlődni.
Szóval jöjjön az ominózus fotó meg az adatok:


Időpont: 2013.12.28., 00:49.
Helyszín: Nagyecsedi Tanya, Szabolcs Szatmár Bereg megye
Háztípus: kertes ház, szemben másik házzal
Telefon típus amivel készült a fotó: Samsung Galaxy Ace (vaku nélkül készítette)
A "tárgy helye": nagyon magasan az égbolton
Az égbolt: tiszta, nem felhős, ám a csillagok nem látszanak (bizonyos mennyiségű fényszennyezettség miatt lehet), az idő csendes, szél nincs, onnan tudom, hogy kiküldtem megnézni
Észlelés: A szemtanú a szobában feküdt, egyszer csak kinéz az ablakon és meglátja a képen látható két fénygömböt. A gömbök lebegtek és nem haladtak semerre, egy helyben voltak ( legalábbis úgy látta). Mindkettő együttesen, egyszerre villogtak. 10 mp elteltével a két gömb eltűnt, szintén egyszerre. A szemtanú zárt ablakon keresztül fotózta le a jelenséget. A lakásban nem égett a villany és az utcában nincs közvilágítás. Hogy volt-e hangja a jelenségnek nem tudni, mert a TV be volt kapcsolva és az volt hallható.
Az eltűnés: a szemtanú válasza arra, hogy a két gömb eltűnése olyan volt-e, mint amikor egy pislákoló fény összezsugorodik VAGY pedig pont ellentétes, mintha "szétment" volna és úgy tűnik el: "Csak így eltűnt a semmibe "szétment" egyik pillanatban láttam másikba meg már semmi."
Megjegyzés 1.: a két gömböt körülöleli a "fényudvar", ám ránagyítva érdekes módon egy vízszintes fekete kihagyás látható, majd utána ismét látni halványan a fényudvar alját. Nem tudom ez jelent-e valamit.
Megjegyzés 2.: a Hold teljesen ellentétes oldalon volt látható állítása, így kizárható hogy azt látta. A közvilágítás kikapcsolva és a ház vagy a szomszéd lámpája sem égett, ráadásul ezek nincsenek is olyan magasan, mint ahol a fénygömbök voltak láthatóak. Mivel az idő is jó volt, nem beszélhetünk gömbvillámról sem.

Itt egy nappali kép, megkértem, hogy próbálja ugyanabból a szögből és helyről lefotózni az eget, még ha nem is emlékszik rá teljesen pontosan. Íme a kép, de azt mondta sokkal magasabban voltak mint a ház teteje:


De lehet a fekete csík a sötét képen, pont hogy a cserepes tető lenne. A fény pedig alatta ráesik a tető oldalára. Hiába világosítottam a képeken, nem lehetett kivenni semmit sem.
Ha minden úgy van ahogy mondta - és nem csak teszteli a hiszékenységemet - akkor nem tudom mivel beazonosítani, hogy mi lehetett. Először gömbvillámra tippeltem, de aztán az is kiesett a leírtak alapján.

Bár ilyen telefontípusom nincs, mint amivel készítette az illető a képet, megpróbáltam leutánozni, hátha sikerül hasonló eredményt elérnem lámpával. Felkapcsoltam a lámpát - ezt kénytelen voltam így csinálni, hiába hogy nála nem égett a lámpa állítása szerint - sötét van odakint, beálltam az ablak elé, közel és picit távolabb is. Kipróbáltam fényképezőgéppel és a telefonommal is.
Sajnos nem sikerült teljesen visszaadni a hatást. Ha vaku nélkül csináltam - ahogy ő - csak egy bazi nagy fényt lehetett látni, de olykor még a lámpa körvonalait is. Ha vakuval, akkor bizonyos szögekben - nem mindig! - már két hasonló, fényforrás látszódott az ablaküvegen, viszont akkor maga a fényképező gép vakujának fénye is meglátszott. Picit hasonlított, de nem kielégítően. Ugyanúgy kipróbáltam végig az egészet függönnyel és függöny nélkül is.

Sajnos én nem értek a képszerkesztőkhöz túlzottan, de segítségemre volt Isti is.
Különböző effektekkel és beállításokkal megvizsgálta. Észrevett egy "T" szerű alakzatot a kép aljánál, amit először korlátnak vélt, de ha igaz amit a lány mondott, akkor ez valami más. Mondtam a lánynak, hogy küldjön képet az ablakról. Meg is lett, és már meg is van a "T" betűnk. Az az ablak kerete. Azt állítja, hogy az ablakhoz nagyon közelről fotózta, olyan magasan volt és a fölső keretben volt a fény. Egyébként az ablak alatt 2 méterrel van lent a talaj odakint. Azon gondolkoztam, hogyha esetleg csalás lenne valaki beállhatott-e odakint az ablak elé és bevilágított valamivel.Tovább elmezve a képszerkesztőben a fotót, jó kontraszt beállítással, intenzitásokkal akkor megkaphatunk egy letisztult képet. A fényudvar valamilyen szinten eltűnt.


Tehát a végeredményben úgy gondolja Isti, hogy a fényjelenség nem odabentről jön, hanem kintről. Ha nem konkrétan az ablak előtt van, hanem tényleg az égen - tehát megfelel a leírás és igaz - akkor a "gömbök" fénye nagyon erősek kellettek, hogy legyenek. Ha az ablak előtt közvetlenül, akkor a fény átlagos és egyáltalán nem erős.
Egyébként különböző effektekkel még próbálgattuk a képet. A két fény kiderült, hogy KÜLÖN fényforrás, tehát a kettő nem ugyanaz.
UPDATE:
Lehet egyszerű megoldása van a képnek. Benne van a pakliban az is, hogy a szemtanú hazudott.
Egy ismerősöm, V. küldött egy fényképet a Holdról, amin nagyon hasonlóan néz ki. Ott van a Hold körül a hasonló fény is. Nézzük csak meg ezt a képet:


Természetesen nem minden fényképen sikerülhet így a Hold, sok egyéb tényezőtől is függ még.
Jöjjön a feltételezés:
Az ablak ahonnan fotózták belülről, dupla üveges. A Holdat lefényképezve, az eredeti, az üvegek miatt kapott egy másolatot. Meglehet nézni, hogy a két fénypötty szinte ugyan az. Ez gyakran előfordul, mikor valaki az éjszakában fényképez fénylő tárgyakat pl. égitestet vagy lámpát. Lehet szándékosan fabrikált egy mesét hozzá és így küldte el nekem, de az is lehet, hogy saját szeme csapta be az illetőt. Hirtelen felkelve meglátta a "dupla Holdat", amit aztán valahogy eltakart egy felhő vagy a tető egy kiálló része. Ha egymás mellé tesszük a képeket, megláthatjuk, hogy szinte ugyanaz. A dupla üveg réteg miatt hittük mi is azt Istivel a képek elemzésekor, hogy két objektumról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése