Üdvözlök mindenkit! Gyermekkorom óta érdekelnek a rejtélyes dolgok, a természetfeletti jelenségek, a paranormális témák. Ide csak az kerül fel AMIKNEK ÉN JÁRTAM UTÁNA. Legalábbis megpróbáltam a legjobban. Akár személyesen eljutni a helyszínre, akár levelezéseken keresztül több információhoz jutni az esetekről.

2013. április 18., csütörtök

UFO-s(?) esetek nyomában, időkiesés és beszámoló

Mostanában elég sűrűn szoktam írni a gyakori kérdések nevű oldalra, főleg az ufó kategóriába. Pár hónapja feltettem egy kérdést ebben a témakörben, de mivel elég sok szkeptikus vagy trollkodó ír oda így a kommentelők nagy része, csak lenézte a kérdésemet. Akit érdekel itt megnézheti:


Persze én nem bizonyítani akartam ezt, csak spekuláltam, de szerintem igen érdekes a felvetés.
Mint mondtam értelmes válaszok nem nagyon jöttek, de kaptam egy levelet. Ebben a levélben egy illető leírta, hogy ne foglalkozzak a trollkodókkal és a rossz indulatú válasszal és ajánlott egy könyvet, hogy olvassam el, mert ez is ezt a témát taglalja. A könyvet nem ismertem és mint kiderült, magyarul meg sem jelent. Sajnos nagyon gyér az angol tudásom, így gondoltam próba szerencse, megkérem a felhasználót, hogy egy kevéske szöveget nem-e fordítana belőle. A könyv elég hosszú és nehéz kiválasztani azokat a részeket amik érdekelnének. De szerencsére pár idézetet bemásolt nekem és kíváncsi volt, hogyan jöttem rá ezekre az összefüggésekre, mert mindenki csak rooswellel és az area 51-el foglalkozik. Elmondtam, hogy olvastam Graham Hancock - Természetfölötti c. könyvét és ebben volt benne, ez is elég vaskos könyv. Az illető felajánlotta, hogy személyesen is találkozhatunk Budapesten és akkor ő fordít nekem a könyvből, mert túl hosszú lenne ezt végigfordítgatni és leírni, ennyi ideje nincs. Át tértünk a gyk-ról az emailezéshez és ott folytattuk a beszélgetést. Más témákról is beszélgettünk, hogy kinek milyen furcsa élményei voltak. Neki is voltak, nem csak nekem.
Igazából én sokat járok pestre és néha heteket töltök ott, de nem tudtam bele menjek-e egy ilyen találkozóba. Sokat gondolkoztam rajta, mert sok troll van már a neten, mi van ha csak ez is egy a sok közül és be akar szivatni? Vagy elhívni egy helyre és végül nem lesz ott senki vagy csak röhögni egy jót a fejemen? Szerintem ez egészséges dolog, mindenkinek eszébe jutott volna hisz nem ismerem ezt az illetőt. Bántást és egyéb dologra nem gondoltam, mert olyan találkozó helyet beszéltünk meg végül - azaz kíváncsiságból bele mentem a dologba - ahol nagy tömeg van és sok ember. Csak amúgy is furcsáltam, hogy felajánlotta ezt a dolgot ( de lehet az én közegemben ritka ) hogy valaki ennyire segítőkész egy ismeretlen emberrel.

Eljött a találkozás napja. Igazából kellemeset csalódtam. Tőlem idősebb emberrel találkoztam,de nem nyugdíjas volt :D akinek természetesen nem adom ki a nevét és a többi.  Körülbelül 3 órát beszéltünk megállás nélkül, persze úgy elment az idő, hogy végül a könyvből semmi sem lett fordítva, annyi mindenről esett szó. Egy embert nem lehet megismerni egy találkozás alatt, de ezt nem lehet leírni, valahogy érződik, hogy nem hazudik és nincs is becsavarodva az illető. Ő is részben azért ment bele a találkozóba, mert nem sok emberrel beszélheti ezt meg. Azért ez mégsem olyan, mint interneten leírni egy oldalra egy kommentet. Annyit erről a személyről még hogy elfogulatlan és objektívan közelíti meg a témát, szóval nem úgy mint egyes elmeronggyant ufó hívők. Szóba jöttek az elrablások, Daniken, az ókor stb. szóval tényleg nagyon sok témáról folyt az eszmecsere. Sok évet külföldön töltött, ott élt és tagja volt UFO szervezeteknek is. Nagyon sok érdekes esetet mondott, ami hozzájuk érkezett be, valamint elmondta saját élményeit is, ami nem csak 1 volt, de most ide egyet szeretnék ismertetni, az ő engedélyével és az ő leírásával is. Olvassátok:

"Egy beszélgetés során szóba került életem egy furcsa epizódja. Barátomnak megígértem, mivel érdeklődési körébe vág, hogy röviden leírom ezt a számomra eddig megfejthetetlen autóutat. 1994 decemberében történt az Egyesült Államokban.
Nem akarok senkinek semmit bizonyítani, de vitába szállni sem, mert tudom az érveket, ellenérveket. Én ismerem magam, de aki engem nem, eleve kezdheti ott, hogy az egészet nem hiszi el a sztorit fabrikáltam. Akit ezek után továbba is érdekel, azt tudom, hogy velem és utasommal ez az anomália megtörtént. Végigmentem minden lehetséges logikus magyarázaton, de egyik sem oldotta meg a rejtélyt. Beszéltem orvossal aki, mind szervileg, mind mentálisan normálisnak talált. A megoldásra regresszív hipnózist ajánlott, aminek ezidáig különböző okokból nem vetettem alá magam.
A feltételezésem az, hogy az időkiesést és az esetleges teleportációt egy UFO incidens okozta, de erről semmi közvetlen bizonyítékom nincs. Életemben már többször láttam UFO-t, de a kérdéses út folyamán nem és semmilyen rossz fizikai érzetem, tapasztalatom, se az eset előtt, se utána nem volt. Saját, jó állapotban levő kocsimmal utaztam az első ülésen mellettem ülő anyámmal. Ő is az enyémmel megegyező élményként, ugyanazokkal a hiányosságokkal élte át az utat mint én. Végig utas volt, soha nem vette át a kormányt. Az út előtt, alatt se alkoholt, se drogot egyikünk sem fogyasztott.
Napközben New Orleansban voltunk várostnézni, délután 3-4-ig. Utána egy gyorsétteremben ebédeltünk és hosszan, majd egy órát tartott míg a várost átszelve, az Interstate 10-re rátérve kiléptünk NewOrleansból. Ez úgy du.5 felé lehetett és már meglehetősen sötét volt. Egyébként érzetre átlagos nap volt, már annak előtte úgy egy hétig naponta 6-8 órákat vezetve mentünk észak-keletről délre a US-ben. Bár a vezetés nem fárasztott különösebben, kivétel nélkül minden esti út közben érintett helységben vagy az interstate melletti pihenőkben valamit ettünk és feltétlen ittam egy kávét. Ennél a bizonyos útnál ez is furcsa módon kimaradt.
A várost elhagyva meglehetősen gyér volt a forgalom, minimum 100 km-es sebesség tartását semmi nem akadályozta. Uticélunk a floridai államhatárhoz közeli Pensacola volt. Az autópálya sokszor haladt nagy mocsarak, és jellegtelen vidéken keresztül, települések fénye csak ritkán látszott. Emlékeztem egy nagyobb város, Biloxi exitjére és utolsóként a Pascagoola exitre, aminek a környékén olajfinomítók lehettek, mert nagyon kellemetlen szagok miatt állandóan szellőztettük a kocsit. Az utolsó emlékem amit vissza tudok hívni egy pár meglehetősen régi nagy amerikai autó, amik lehúztak és mindegyik rendszáma furcsán a hátsó ablakban volt. (később megtudtam, hogy ezekben a déli államokban szokás belülre tenni a rendszámot, mert bűnözők a kívülről lopottat a saját kocsijukra felszerelve szeretnek dolgozni:). Ezután következő első emlékem, hogy belépünk Floridába. Ebben biztos vagyok, mert láttam a Welcome to Florida táblát az államhatáron. Kicsit furcsállottam, hogy már közel 11 óra volt. Hamarosan Pensacola magasságába értünk és letérve az Interstate10-ről egy motelben szálltunk meg. Nagyon kimerült voltam, de ezen túl semmi rendkívülit nem tudok visszahívni.
Idáig olvasva joggal kérdezhető, hogy mi a probléma, miért különleges ez az út? Nos, egyrészt, ha megállás nélkül százzal mentem volna (pedig üres interstaten átlag 120-130-al szoktam menni), akkor már órákkal korábban célba kellett volna érjek. Ennél sokkal furcsább, hogy át kellett volna hajtsak Mobile városán, amit az interstate nem kerül el. Nem lehet Floridába átjutni más úton. És nemhogy a városon áthajtani, de a többmérföldes, fizetős, tengeröblöt átszelő hídon is. Egyik sem történt meg. Lehetne figyelmetlenségre, fáradtságra fogni, de ismerem magam. Én is, anyám is jó megfigyelők, érdeklődő utazók vagyunk. A nagyon monoton interstate után még egy autóspihenő Mc Donaldsjára is emlékeztünk vona, nemhogy egy kivilágított, nagyvárosra, ahol sosem jártunk egy számomra nem mindennapos, több mérföldes tengeri hídon áthaladva, stb. Egyébként az út anyagiait is vezettem és nincs feljegyzés a hídpénzről pedig előzőleg ilyen jellegű kiadásokat mind miniciózusan feljegyeztem.
Ennyi a történet. Ha valaki sokat, figyelmetlenül utazik, akkor csak az idő anomália lett volna furcsa (bár az is figyelemreméltó), de én teljes bizonyossággal mondhatom, hogy valami masszív anomália kellett történjen. Tudatkiesése egyszerre két embernek tudtommal nincs. Másrészt ilyen hosszú szakaszon alvás vagy valami agyi kihagyás balesetet okozott volna és ilyen állapotban egy ismeretlen városon áthajtani egyszerűen lehetetlenség lett volna.
Mi történt? Nem tudom. Mivel ufo/alienes élmények végigkísérték életem, ez utóbbira gyanakodom, de nem zárnék ki semmilyen más megoldást, ha meggyőző lenne. Talán, ha rászánom magam regressziós hipnózisra, akkor kiderül, de lehet, hogy sohasem."

Ez az egyik legérdekesebb története, persze még volt egy pár , szimpla ufós észlelés, amit itt nem ismertetnék. De gondoltam ezt megosztom, hátha valaki reagál rá és még egy érdekes beszélgetés is kialakulhat itt is. Egyébként azóta találkoztunk még egyszer, akkor is jól elbeszélgettünk, ha a sors úgy akarja akkor még fogunk újra.

3 megjegyzés:

  1. Szia Laci!

    Akkor most reagálnék a történetre. Hú ez nagyon érdekes eset! Átrágtam a dolgot, és be is vallom, próbáltam "fogást találni rajta", de az jutott eszembe, hogy aki vezet, tökéletesen vissza tudja vezetne fejben a szakaszokat ahol elhaladt. Gondoltam arra is, hogy nem-e hajtott el valami olyan mellékútra, ami valamiért elkerülte a figyelmét, mert pl beszélgettek édesanyjával...de ezt inkább kizárnám, mivel ismeri a vidéket, de elméletileg ez is lehetséges. (Na most szépen ellent mondtam magamnak)a legvalószínűbb (ami egyben a legmeghökkentőbb is lehet) az az, hogy keresztülhaladhattak egyfajta idősíkon (remélem jól írom) ami nem feltétlen alien incidens volt, hanem egyfajta nem ismert geofizikai jelenség, ki tudja? Mint előre sejtetem, több lesz a felvetődő kérdés, mint válasz. Ellenben ha kéne konkrétumot mondanom, én okvetlen ez utóbbire tenném le a voksomat; a geofizikai anomáliára.

    Üdv: Astroman-Isti



    VálaszTörlés
  2. Vagy, egy másik eshetőség, az hogy egy komoly kísérlet alanyai voltak! Hát ki tudhatja milyen kormánykísérletek létezhetnek amerikában!? No ezt sem zárnám ki most hogy így belegondolok!

    VálaszTörlés
  3. Helló! Kösz hogy írtál! :) Hát fogalmam sincs nekem sem, de mellékútra nem térhetett le mert arra emlékezne! Plusz ahogy írta, a várost nem lehet megkerülni semmilyen mellékúttal, csak azon keresztül lehet folytatni az utat és át kell menni egy bazi hosszú hídon is!
    Minden esetre érdekes :)

    VálaszTörlés